Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact

29 september 2015

Start bouw herenhuizen De Fluwelen Weide

Op donderdag 24 september is op feestelijke wijze de start van de bouw van 24 herenhuizen in De Fluwelen Weide gevierd. Deze herenhuizen vormen de entree van Park 16Hoven.

Wethouder Schneider sloeg met behulp van toekomstige bewoners, symbolisch een mijlpaal op de plek waar in de nabije toekomst de 24 herenhuizen worden gebouwd door bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten. De herenhuizen zijn ontworpen door Bedaux de Brouwer architecten die zich hebben laten inspireren door de wijk Kralingen. De terugliggende gevelopeningen zijn als het ware uit het metselwerk gesneden.

De Fluwelen Weide bestaat uit 40 woningen uit de eerste fase die al opgeleverd of in aanbouw zijn, 5 tuinvilla’s en 24 herenhuizen. In totaal bestaat Park 16hoven uit 1700 woningen waarvan er inmiddels 450 zijn gerealiseerd. Wethouder Schneider is trots op Park 16hoven: “We zien zowel dit als vorig jaar een grote aantrekking in de verkoop van nieuwbouwwoningen in Park 16Hoven. De specifieke kenmerken van de wijk; ruim, groen en kindvriendelijk, spreken een grote doelgroep aan. Mensen die graag alle voordelen van wonen in de stad willen genieten, maar zich ook, met hun gezin, even willen terugtrekken in de rust van Park 16Hoven.”

De verwachting is dat de 24 herenhuizen in het 4e kwartaal 2016 worden opgeleverd.

Nieuwsarchief

Meer >>